Grungi RPG blogja

Ez a blog azért született, hogy megoszthassam véleményemet a világgal a szerepjátékokról. Bemutatók, kiegészítők, kalandok, beszámolók. Esetleg néha elkalandozok hasonló területekre, mint a táblás játékok például.

Friss topikok

DRTRPG

Vasemberek és Neo-Noir a Feltáratlan Arcanaban

2018.07.26. 20:02 grungi

Sziasztok!

Eberron DnD kampány setting 16 éve 2002-ben jött világra. (https://en.wikipedia.org/wiki/Eberron) Egyik kedvenc világom repülő hajóival megtörhetetlen vasembereivel, intrikus környezetével. Most elérkezett az idő, hogy a DnD 5e-hez is kiadják. Korábban már volt szösszenet róla, de most komolyabb keretet kapott. Lássuk!

 

The Wayfinder’s Guide to Eberron kiadvány mostantól elérhető a DM’s Guild oldalon. Ez egy PDF termék és Unearthed Arcana minőségben adták ki, tehát félhivatalosnak minősül.  A könyv célja, hogy mindent eléd tárjon, ami szükséges, hogy elindíts egy asztali Eberron játékot. 170 oldalon keresztül terjeszkedik a világleírás és a szabályok. Semmi sem végleges, ez a tartalom még fejlesztés alatt van és a visszajelzések is alakítják.  Ha véglegesnek tekinti a Wizards, akkor adják ki print-on-demand termékként.

 

Szóval mi is ez a  Wayfinder’s Guide to Eberron kiegészítő? Nem a korábbi termékek felmelegítése és a WGtE nem egy lexikon. Nem fogsz tobzódni a földrajzi és történelmi adatokban. Inkább Eberron hangulatát ragadja meg és bemutat néhány témát amik hathatnak a játékodra. Hogyan tudod elkapni a pulp kaland vagy a neo-noir érzését? Milyen hatással volt inkább a Last War a karaktereden vagy a kampányodon?

 

Hottest New Book
Wayfinder's Guide to Eberron (5e)
Wayfinder's Guide to Eberron (5e)

 

The Wayfinder’s Guide a következő dolgokat adja:

  1. Changeling-ek új verzióit, kalashtar, shifters, és warforged, emellett információt arról, hogy tudod a hagyományos fajokat beilleszteni az eberroni kampányokba.
  2. Egy áttekintést a Khorvaire-ről a karakterekre fókuszálva minden egyes nemzetből.
  3. Szabályokat a dragonmark-okhoz , a misztikus pecsétekre, amelyek fontos szerepet játszanak a settingben, beleértve a greater és aberrant dragonmark-okat.
  4. Válogatást egyedi varázstárgyakból, sárkányszilánkok, warforged komponens tárgyak és új arcana fókuszok a wandslinger osztályhoz.
  5. Egy áttekintés Sharn, City of Towers városához arra kihegyezve, hogy itt kezditek a történetet. Kapcsolódó érdekes háttér ötletek, történetindító események.

Wayfinder’s Guide mind mesélőknek, mind játékosoknak íródott. Nem szolgáltat sok titkot a világról, de arra tervezték, hogy inspirációt adjon a karakteralkotáshoz és a kalandokhoz, elégséges lényeges információt zsúfoltak bele a 170 oldalba a kezdéshez.

Mi lesz ezután?

Eberron előtt megnyílt az út a dmsguild-en, reméljük sok színvonalas kiadvány alapja lesz Wayfinder’s Guide és a korábbi félhivatalos anyagok. Úgy hiszem újra megtelik élettel ez a fura ám nagyszerű és monumentális világ. Mindenkinek jó szórakozást kívánok a termék fogyasztásához és felhasználásához!

A bejegyzés trackback címe:

https://grungirpg.blog.hu/api/trackback/id/tr6914144041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.