Grungi RPG blogja

Ez a blog azért született, hogy megoszthassam véleményemet a világgal a szerepjátékokról. Bemutatók, kiegészítők, kalandok, beszámolók. Esetleg néha elkalandozok hasonló területekre, mint a táblás játékok például.

Friss topikok

DRTRPG

Címkék

5 (5) 5e (2) 5E (1) AGE (1) Age (1) ajánló (2) Alapok (9) Auvron (1) Barcraft (1) Bemutató (10) Bolygó (2) castles (2) chaos (1) Citadell (2) Citadella (1) crusades (2) csatorna (2) cyberpunk (4) D&D (10) D20 (6) d6 (1) D6 (2) Deep (1) Destination (1) dnd (7) dnd 5E (1) dungeons (1) dynamic (1) eberron (1) Elemzés (14) elmélkedés (2) És (1) expanded (1) Expanse (1) Fantasy (2) faust (1) Fénytelen (1) Fighting (1) Five (1) HP (1) ismertető (5) Játék (12) Jumpstart (1) Kaland (7) kampány (2) karakteralkotás (2) Kard (1) kedvcsináló (1) Kék (1) Kém (1) kildar (1) Kit (1) KJK (2) kockák (1) Kockázat (1) Lost (1) Lost Mines of Phandelver tapasztalatok (1) M.A.G.U.S. (2) magas (1) Mágia (1) Mines (2) neurospasta (1) Next (2) of (1) Old School Essentials (1) Ose (1) Osztály (2) patreon (1) Phandelver (2) RED (2) rendszer (5) revised (1) roll20 (2) roll player (1) rpg (21) sárkányok (1) sci-fi (4) setting (1) siege (1) Star (1) Starter Set (3) star wars (1) Star Wars (1) Sunless (2) swords (1) System (1) szerepjáték (15) szinten (1) társasjáték (1) taverna (1) Torches (1) történelem (1) TRPG (2) Tűzhegy (1) twitch (1) ultramodern (1) updated (1) Varázsló (1) vlog (2) Witcher (1) youtube (2) Címkefelhő

Vasemberek és Neo-Noir a Feltáratlan Arcanaban

2018.07.26. 20:02 grungi

Sziasztok!

Eberron DnD kampány setting 16 éve 2002-ben jött világra. (https://en.wikipedia.org/wiki/Eberron) Egyik kedvenc világom repülő hajóival megtörhetetlen vasembereivel, intrikus környezetével. Most elérkezett az idő, hogy a DnD 5e-hez is kiadják. Korábban már volt szösszenet róla, de most komolyabb keretet kapott. Lássuk!

 

The Wayfinder’s Guide to Eberron kiadvány mostantól elérhető a DM’s Guild oldalon. Ez egy PDF termék és Unearthed Arcana minőségben adták ki, tehát félhivatalosnak minősül.  A könyv célja, hogy mindent eléd tárjon, ami szükséges, hogy elindíts egy asztali Eberron játékot. 170 oldalon keresztül terjeszkedik a világleírás és a szabályok. Semmi sem végleges, ez a tartalom még fejlesztés alatt van és a visszajelzések is alakítják.  Ha véglegesnek tekinti a Wizards, akkor adják ki print-on-demand termékként.

 

Szóval mi is ez a  Wayfinder’s Guide to Eberron kiegészítő? Nem a korábbi termékek felmelegítése és a WGtE nem egy lexikon. Nem fogsz tobzódni a földrajzi és történelmi adatokban. Inkább Eberron hangulatát ragadja meg és bemutat néhány témát amik hathatnak a játékodra. Hogyan tudod elkapni a pulp kaland vagy a neo-noir érzését? Milyen hatással volt inkább a Last War a karaktereden vagy a kampányodon?

 

Hottest New Book
Wayfinder's Guide to Eberron (5e)
Wayfinder's Guide to Eberron (5e)

 

The Wayfinder’s Guide a következő dolgokat adja:

  1. Changeling-ek új verzióit, kalashtar, shifters, és warforged, emellett információt arról, hogy tudod a hagyományos fajokat beilleszteni az eberroni kampányokba.
  2. Egy áttekintést a Khorvaire-ről a karakterekre fókuszálva minden egyes nemzetből.
  3. Szabályokat a dragonmark-okhoz , a misztikus pecsétekre, amelyek fontos szerepet játszanak a settingben, beleértve a greater és aberrant dragonmark-okat.
  4. Válogatást egyedi varázstárgyakból, sárkányszilánkok, warforged komponens tárgyak és új arcana fókuszok a wandslinger osztályhoz.
  5. Egy áttekintés Sharn, City of Towers városához arra kihegyezve, hogy itt kezditek a történetet. Kapcsolódó érdekes háttér ötletek, történetindító események.

Wayfinder’s Guide mind mesélőknek, mind játékosoknak íródott. Nem szolgáltat sok titkot a világról, de arra tervezték, hogy inspirációt adjon a karakteralkotáshoz és a kalandokhoz, elégséges lényeges információt zsúfoltak bele a 170 oldalba a kezdéshez.

Mi lesz ezután?

Eberron előtt megnyílt az út a dmsguild-en, reméljük sok színvonalas kiadvány alapja lesz Wayfinder’s Guide és a korábbi félhivatalos anyagok. Úgy hiszem újra megtelik élettel ez a fura ám nagyszerű és monumentális világ. Mindenkinek jó szórakozást kívánok a termék fogyasztásához és felhasználásához!

A bejegyzés trackback címe:

https://grungirpg.blog.hu/api/trackback/id/tr1614144041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása