Grungi RPG blogja

Ez a blog azért született, hogy megoszthassam véleményemet a világgal a szerepjátékokról. Bemutatók, kiegészítők, kalandok, beszámolók. Esetleg néha elkalandozok hasonló területekre, mint a táblás játékok például.

Friss topikok

DRTRPG

Címkék

5 (5) 5E (1) 5e (2) Age (1) AGE (1) ajánló (2) Alapok (9) Auvron (1) Barcraft (1) Bemutató (10) beszámoló (1) Bolygó (2) Castle (1) castles (2) chaos (1) Citadell (2) Citadella (1) crusades (2) csatorna (2) cyberpunk (4) D&D (10) D20 (6) d6 (1) D6 (2) Deep (1) Destination (1) dnd (7) dnd 5E (1) drivethru (1) dungeons (1) dynamic (1) eberron (1) Elemzés (14) elmélkedés (2) És (1) expanded (1) Expanse (1) Falkenstein (1) Fantasy (2) faust (1) Fénytelen (1) Fighting (1) Five (1) HP (1) ismertető (5) Játék (12) Jumpstart (1) kaland (1) Kaland (7) kampány (2) karakteralkotás (2) Kard (1) kedvcsináló (1) Kék (1) Kém (1) kildar (1) Kit (1) KJK (2) kockák (1) Kockázat (1) Lost (1) Lost Mines of Phandelver tapasztalatok (1) M.A.G.U.S. (2) magas (1) Mágia (1) Mines (2) neurospasta (1) Next (2) of (1) Old School Essentials (1) Ose (1) Osztály (2) patreon (1) Phandelver (2) RED (2) rendszer (5) revised (1) roll20 (2) roll player (1) rpg (21) sárkányok (1) sci-fi (4) setting (1) siege (1) Star (1) Starter Set (3) star wars (1) Star Wars (1) Sunless (2) swords (1) System (1) szerepjáték (15) szinten (1) társasjáték (1) taverna (1) Torches (1) történelem (1) TRPG (2) Tűzhegy (1) twitch (1) ultramodern (1) updated (1) Varázsló (1) vlog (2) Witcher (1) youtube (2) Címkefelhő

Az elrabolt gyermek

2024.06.15. 21:29 grungi

Üdv!

Februárban újra sikerült részt vennem egy Avu emberei àltal szervezett eseményen, ahol a Rollins is jelen volt. Ajànlom a kiadványaikat, mert érdekesek.
Szóval ez egy szerepjátékos esemény volt, ahol különböző játékokat próbàlhattak ki az érdeklődők.

482992.jpg

Innentől spoileres.

Én egy Castle Falkenstein kalandban vettem részt, ami a festői Dunkelbergben játszódott egy különleges kisvárosban, ami egy nagyon magas hegy árnyékàban fekszik. Karakterem egy angol úriember volt, akinek kapcsolatai voltak a brit titkosrendőrséggel. Hivatalos volt a helyi trónörökös születésnapjára, de meglepő fordulattal nem ekörül forogtak az események. Volt még pár érdekes figura, akik szintén meghívottak voltak: egy tündeúr, egy orvos és egy szerencselovag.

Az odaérkezés napjàn elkezdtük felfedezni a helyszínt ès a játékos karakterek kerülgették egymást, ami egy harci jelenetben torkollott. Ugyanis egy hölgy és fia is a helyi tó partján sétàlgatott, amikor a balhé kitört és a tàmadók a gyermeket akarták elrabolni egy automotívval.
Ekkor már egy balszerencsés véletlennek és játékosi figyelmetlenségemnek köszönhetően karakterem nem tartózkodott a helyszínen.

holgy.JPG

Így sajnos a rablás sikeres volt. Visszaérve a hotelba kikérdeztük a hölgyet, kiderült, hogy ő egy magasrangú porosz tiszt felesége és a gyerekkel akarják zsarolni a férjét, aki épp átállni készült a bajor oldalra.
Úriemberek lévén haladéktalanul megkezdtük a nyomozást. Az emberrablók automotívjának nyomàba eredtünk. Hamar kiderült, hogy a városból nem mentek ki, mert az egyetlen lehetséges útvonalon nem tàvoztak.

Èn a rendőrség egyik vezetőjére gyanakodtam, mert szerintem gyanúsan viselkedett. Ez tévesnek bizonyult. Nèmi nyomozás után látókörünkbe került a hegy és a bezárt bànya. Meg is talàltuk a járművet az egyik fészerben egy tanú segítségével, majd sikeresen bejutottunk a rég bezárt bànyába, ahol bolyongtunk egy darabig és belefutottunk a jelenlegi lakójának Rumpuncsba, aki afféle bànyamanó volt. Nagy nehezen meggyőztük, hogy segítsen az emberrablók nyomára bukkanni, aki kisegített bennünket és feljutottunk csodàlatos módon a hegy tetejére, ahol várt bennünket egy Zeppelin. Nem volt sok időnk. Megtámadtuk a porosz pribékeket és bőrkabátos parancsnokukat, eposzi küzdelem árán legyőztük őket.

katona.JPG


Ennek az volt az ára, hogy elszabadult a léghajó és a várost cèlozta meg. Karakterem satnya teste miatt nem volt kèpes átugrani, így ő visszament az eredeti úton ( szerencsére ez egy gyors mágikus csatorna volt ) és automotívval követte a zuhanó gépet. Ami egy újabb csoda és a társak lélekjelenléte miatt a tóba zuhant. A megmaradt utasok kisebb karcolásokkal megúszták. Nagy örömünkre újraegyesült a család s ezt a partin megünnepeltük.

Ezt a kalandot most beszerezheted digitàlis formában: Az Elrabolt gyermek.

Illetve angolul: The Stolen child.

G

A bejegyzés trackback címe:

https://grungirpg.blog.hu/api/trackback/id/tr3118428743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása