Grungi RPG blogja

Ez a blog azért született, hogy megoszthassam véleményemet a világgal a szerepjátékokról. Bemutatók, kiegészítők, kalandok, beszámolók. Esetleg néha elkalandozok hasonló területekre, mint a táblás játékok például.

Friss topikok

DRTRPG

Címkék

5 (5) 5e (2) 5E (1) Age (1) AGE (1) ajánló (2) Alapok (9) Auvron (1) Barcraft (1) Bemutató (10) Bolygó (2) castles (2) chaos (1) Citadell (2) Citadella (1) crusades (2) csatorna (2) cyberpunk (4) D&D (10) D20 (6) d6 (1) D6 (2) Deep (1) Destination (1) dnd (7) dnd 5E (1) dungeons (1) dynamic (1) eberron (1) Elemzés (14) elmélkedés (2) És (1) expanded (1) Expanse (1) Fantasy (2) faust (1) Fénytelen (1) Fighting (1) Five (1) HP (1) ismertető (5) Játék (12) Jumpstart (1) Kaland (7) kampány (2) karakteralkotás (2) Kard (1) kedvcsináló (1) Kék (1) Kém (1) kildar (1) Kit (1) KJK (2) kockák (1) Kockázat (1) Lost (1) Lost Mines of Phandelver tapasztalatok (1) M.A.G.U.S. (2) magas (1) Mágia (1) Mines (2) neurospasta (1) Next (2) of (1) Old School Essentials (1) Ose (1) Osztály (2) patreon (1) Phandelver (2) RED (2) rendszer (5) revised (1) roll20 (2) roll player (1) rpg (21) sárkányok (1) sci-fi (4) setting (1) siege (1) Star (1) Starter Set (3) star wars (1) Star Wars (1) Sunless (2) swords (1) System (1) szerepjáték (15) szinten (1) társasjáték (1) taverna (1) Torches (1) történelem (1) TRPG (2) Tűzhegy (1) twitch (1) ultramodern (1) updated (1) Varázsló (1) vlog (2) Witcher (1) youtube (2) Címkefelhő

Star Wars D6 Revised Expanded Upgraded

2021.03.18. 19:45 grungi

Sziasztok,

 

Ma visszatérünk régi kedvencem egyik viszonylag friss felújított kiadásához, a Star Wars D6 Revised Expanded Upgraded, röviden REUP. Ennek a verziónak az 1997-ben kiadott 2. Revised kiadás adja az alapot. Ez nem annyira ismert hazánkban, ugyanis a Valhalla által 94-ben kiadott magyar SW D6 még csak a normál 2. kiadást vette alapul. Viszont a Revised nekem jobban tetszett. Ahogy a neve is mondja nem történt benne radikális változás, viszont pár dolgot kijavítottak benne. Például az együttműködés szabályait kicsit nerfelték, hogy ne legyen az, hogy a filmekben teljesen inkompetens rohamosztagosok a szerepjátékban könnyedén szalonnává süssék a játékos karaktereket a sugárfegyvereikkel. :) Maga a REUP 2015-ben jött ki és teljesen ingyenes. Pl. a következő helyről letölthető: d6holocron.com/downloads/books/REUP.pdf

reup.jpg

Milyen újdonságokat találhatunk a kiadványban?

Bővített példákat és magyarázatokat, hogy könnyebben megértsük és elsajátítsuk a szabályokat. Ahogy belenéztem a példák legalább a 20-30%-át adják a szövegnek.

Egy egyszemélyes kalandot a “Escape Pod Down,” címmel, hogy akár azonnal belekezdhessünk a játékba.

Szószedet a gyorsabb keresés érdekében.

Kibővített opcionális harci szabályok.

Extra Erő alkalmazások. Nem tudom, hogy az alkotók alkották-e ezeket, vagy esetleg korábbi kiegészítőkből vették.

Bővebb opciók a kalandok építéséhez az eredeti kalandmesterek kézikönyvéből.

Egy kezdő kaland “Pirates of Prexiar” címen. Nem akarom elspoilerezni, de szerintem jól hozza az eredeti Star Wars hangulatot.

Fajok, járművek, űrhajók és lények különböző SW korszakokból. Több olyat is láttam, ami nekem sem volt ismerős, szóval tényleg lehet válogatni.

Számtalan karakter minta.
reup_solo.jpg

A REUP azt igéri, hogy elsősorban a szerepjátékra koncentrál a szabályok felett. Az biztos, hogy már az eredeti D6 is elég gördülékeny volt és a revised ed. is ebbe az irányba terelte a játékot. Pl. most láttam olyan könnyítést, hogy ha úgy érzed, hogy túl sok kockával kell dobni, akkor 5D-vel dobsz és hozzáadsz egy fix számot egy táblázat szerint. Könnyebb, gyorsabb és szórakoztatóbb.
Továbbá a játék igérete szerint a mozifilmek akcióközpontuságát is figyelembe tartották az alkotáskor.

Számomra ez azért örvendetes, mert létezik még közösség és érdeklődés a D6 Star Wars körül és remélhetőleg én is találok játékostársakat, ha kedvem támad játszani egy jó jokerkockás, bonyodalmas játékot. Továbbá az egész kinézetét újraszabták és kb. az összes korból találunk illusztrációkat. Ez a világleírásra is vonatkozik.

Végezetül itt a szóló kaland karaktere, amivel azonnal kezdhető a játék. Jó szórakozást!

reup_karlap.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grungirpg.blog.hu/api/trackback/id/tr316469604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása